Bäst på omplaceringshund

Bäst på omplaceringshund

När man behöver omplacera sin gamla trogna hund eller försöker hitta en hund som behöver omplaceras är det många saker som man måste tänka på. Det är lätt att bli luras av en söt bild på en hund eller en tårdrypande historia men det är inte alltid som att det är som det ser ut eller låter.

Ett tips är att du ska skrapa lite på den fakta som presenteras för dig. Om du som vill ha en omplaceringshund är noggrann och vill veta mer tycker alla seriösa hundägare som behöver lämna bort sin hund att det känns tryggt att lämna hunden till den som verkligen är intresserad.

Bästa sättet att hitta en omplaceringshund

Det finns exempel på personer som tagit hand om omplaceringshundar som först betalt mycket för hunden för att senare insett att hunden är sjuk och att det kostar 100.000 kr i veterinärkostnader.

Ordning Hundägare Reflektion

1

Försvars­makten Försvarsmakten använder sig av fodervärdar från det att hunden är 8 veckor till den är 18 månader. Om hunden inte klarar Försvarsmaktens tester erbjuds fodervärden att behålla hunden eller så omplaceras hunden till ett nytt hem.

2

Kennel Den del kennlar får tillbaka en hund från en tidigare ägare som inte längra kan behålla den. Ibland kan inte kenneln ha kvar den hunden utan hunder omplaceras till ett nytt hem via försäljning.

3

Privat­personer Om ni tar en omplaceringshund från en privatperson ska ni vara nogranna med bakgrundskontrollen av hunden.

4

Läns­styrelsen Länsstyrelserna runt om i landet beslagtar hundar av flera olika skäl. Det går ofta att sätta upp sig på en lista dit hundarna kan omplaceras. Det är inte gratis och det ställs krav på dig som blivande hundägare.

Ifall du funderar på att ta hand om en omplaceringshund ska du tänka på följande.

  • Ta alltid reda på varifrån hunden kommer. Om den kommer från Sverige så ska du fråga från vilken kennel och kontakta dem. Ifall hunden kommer från utlandet ska du alltid be att få ta med hunden till en veterinär för en första kontroll.
  • Vilken sorts hund passar er? Ska den vara outtröttlig eller ska det vara en lungn knähund?
  • Ta reda på vilken typ av sjukdomar och skador denna aktuella hundrasen drabbas mest av.
  • Låt alla som kommer att umgås med hunden vara med och träffa hunden innan ni tar hand om den.

Fler sätt att hitta en omplaceringshund på

Du kan också ta kontakt med några kennlar i utlandet för att fixa omplaceringshundar. Detta är dock ingenting som rekommenderas eftersom det alltför ofta är förknippat med omfattande besvär och stora kostnader. Det är alltid bättre att vänta på den svenskfödd omplaceringshund även om ni får vänta några månader till.

Ni ska aldrig ta en omplaceringshund för att den är billigare än en valp. Räkna kallt med att ni kommer ha överraskande kostnader för omplaceringshunden på minst 10.000 kr som ni inte tänkt på.


Allt gosigt om omplaceringshundar

Här finns massor med underbar fakta om omplaceringshundarna men också en del roligt om att ta hand om en omplaceringshund.



Meny - Omplaceringshund
Till förstasidan på www.omplaceringshund.seHögst upp på sidan om att omplacera en hundLängst ned på sidan om att omplacera en hund
SverigeUtomlandsFöretagNyheter