Omplaceringshund på Blocket

Omplaceringshund på Blocket

Blocket annonseras det ofta om omplaceringshundar som är valpar eller väldigt söta. Några av dessa omplaceringshundar är verkligen omplaceringshundar som behöver ett nytt hem på grund av att tidigare ägare blivit allergiska eller inte har möjlighet att ta hand om hunden längre.

Tyvärr är det väldigt vanligt att mindre seriösa personer säljer omplaceringshundar via Blocket som är uppfödda utomlands endast för att säljas som "omplaceringshund" i Sverige. Det finns många risker med att köpa en sådan omplaceringshund via Blocket.

Kontrollera omplaceringshundens bakgrund noga

Kontrollera omplaceringshundens bakgrunden noga

Om ni funderar på att köpa en omplaceringshund via Blocket eller via annan annonskanal bör ni både vara vaksamma och ifrågasättande. Den nuvarande hundägare blir glad om ni frågar mycket och är intresserade av hunden bakgrund. Då vet de att ni är noggranna, intresserade och seriösa vilket bäddar för att hunden kommer få det bra i resten av sitt liv. Det finns ett par frågor som ni som funderar på att ta hand om en omplaceringshund som annonserats på Blocket alltid måste ställa.

  • Varför kan nuvarande ägare inte ha kvar omplaceringshunden?
  • Var är hunden född, utomlands eller i Sverige?
    • Om hunden är född utomlands ska ni dra öronen åt er och det bästa ni kan göra är att söka efter en annan omplaceringshund.
    • Ifall ägaren säger att hunden är född i Sverige ska ni alltid fråga om hos vilken kennel eller hunduppfödare, undersöka om denna kennel verkligen existerar och är registrerad hos SKK, kontakta kenneln för att kontrollera att de sålt denna hund till nuvarande ägare.
  • Undersök att hunden är chippad, vaccinerad, försäkrad och registrerad av SKK.
  • Be att få låta en veterinär undersöka hunden, på er bekostnad, för att se om det finns några defekter.

Dåliga uppväxtförhållanden

Många av de hundar som föds upp i utlandet och blir omplaceringshundar har kommit till bara för att någon ska tjäna pengar. Detta göra att hundarna och valparna inte får någon kärlek och får inte kosta pengar eller tid. Ibland resulterar detta i mycket tuffa uppväxtförhållanden.

Tidiga graviditeter

För att få så många omplaceringshundar som möjligt att sälja låter man unga tikar få valpar redan vid 8-10 månaders ålder. Enligt Svensk Djurskyddslag får en inte tik paras före 18 månaders ålder. Ingen tik får avlas på efter den har fyllt 10 år.

Många födslar

I Sverige få en tik endast ha maximalt 5 kullar med valpar under hela sin livslängd. Tikar som används för produktion av omplaceringshundar i utländska valpfabriker kan få upp till 4 kullar per år så länge de överlever.

Levt som gatuhund

Det är inte ovanligt att hundar som levt som gatuhundar, ofta av blandras, kidnappas av personer som vill tjäna pengar. Hundarna samlas ihop och de förses med falska dokument för att därefter exporteras i syfte att säljas som omplaceringshundar.

Tuffa transporter

Tuffa transporter dödar omplaceringshundar

Hundar som kommer från utlandet för att säljas som omplaceringshundar ska kosta så lite som möjligt. Tullen hittar varje år flera hundar, d.v.s. det kommer in många tusen hundar varje år. Dessa hundar är i hoptryckta i små burar under fruktansvärda förhållanden och är oftast drogade för att de ska hålla sig lugna.

Tyvärr måste Tullverket avliva hundratals valpar och hundar årligen eftersom de inte vaccinerats, är skadade eller är sjuka. En del av smuggelhundarna har även självdött under resan till Sverige.

Det finns också mängder med svenskar som betalt 25.000 för en utländskhund men Tullen stoppar hunder vid gränsen eftersom en del uppgifter inte stämmer eller är falska. Sedan avlivas hunden men den nya hundägaren får garanterat inte tillbaka några pengar.

Tips för dig vill köpa omplaceringshund på Blocket

Tips för dig vill köpa omplacceringshund på Blocket

Låt inte en gullig bild på en hundvalp locka och lura dig! Den starka rekommendationen är att bara köpa valpar från svenska uppfödare. Köp aldrig en omplaceringshund via nätet som man kan göra med andra produkter Detta gäller oavsett om det är en vuxen hund eller valp.

En sjuk hund, vilket inte är ovanligt för smuggelhundar via nätet, kan mycket snabbt kosta dig 10.000-100.000 kr i veterinärkostnader. Det är dyrt att vara snål! Bara för att hunden har ett vaccinpass innebär det inte att hunden har vaccinerats eftersom vaccin är mycket dyrare än falska vaccinpass.

Inga bilder på denna sida är av omplaceringshundar som smugglats till Sverige. Ofta visare inte heller bilderna i annonserna på smuggelhundar sanningen eftersom sanningen inte är lika söt och vacker.

Att läsa innan du köper hund på Blocket

Om du tänkt skaffa en omplaceringshund på Blocket som eventuellt skulle kunna vara född utomlands måste du läsa dessa artiklar innan du bestämmer dig.


Allt gosigt om omplaceringshundar

Här finns massor med underbar fakta om omplaceringshundarna men också en del roligt om att ta hand om en omplaceringshund.Meny - Omplaceringshund
Till förstasidan på www.omplaceringshund.seHögst upp på sidan om att omplacera en hundLängst ned på sidan om att omplacera en hund
SverigeUtomlandsFöretagNyheter