Omplacering av Bichon Havanais

Omplacering av Bichon Havanais

Bichon Havanais är en mycket sällskaplig och omtyckt hund som passar många hushåll. Detta är förståeligt att alla tycker om en Bichon Havanais eftersom det är livlig, balanserad och fäster sig lätt till människor.

Om ni i er familj är tvingade att lämna bort er underbara Bichon Havanais av någon anledning. Vanligaste orsakerna till omplacering av en lite hund är att ni har fått en ny arbetssituation, ni har inte förmåga att gå ut med hunden längre eller någon blivit allergisk. Det är mycket enkelt att hitta en ny familj att omplacera sin fantastiska Bichon Havanais till.

Ifall ni istället skulle vilja få ta hand om en Bichon Havanais som behöver omplaceras är det mycket svårare att hitta en hund. Anledningen till det är att det är många fler som vill ta hand om en Bichon Havanais för omplacering än det finns Bichon Havanais som behöver omplaceras.

Du kan vänta på att hitta en annons om Bichon Havanais för omplacering men du kommer behöva vänta i många år om du ska hitta en Bichon Havanais för omplacering om inte är uppfödd på en utländsk valpfabrik. Många av de hundar som kommer ut som omplaceringshundar är egentligen bara en variant på försäljning av hundar som fötts upp på ett så billigt sätt som möjligt, importerats till Sverige och säljs som omplaceringshund. Tyvärr ar risken då överhängande att er Bichon Havanaishund eller Bichon Havanaisvalp kan vara psykiskt instabil eller ha andra skador. Rådet är att ni ska skaffa er via en svensk, av SKK registrerad, hunduppfödare.

Bichon Havanais via en svensk kennel

Bichon Havanais som omplaceringshund

Ett sätt att hitta en Bichon Havanais för omplaceringshund som ni kan adoptera är att kontakta de kennlar eller uppfödare av Bichon Havanaisvalpar och Bichon Havanaishundar. Ibland ha hunduppfödarna äldre hundar som behöver ett nytt hem eftersom kenneln inte ha plats för alla sina hundar.

Det är inte heller helt ovanligt att en hundköpare kontaktar kenneln då de insett att de inte kan, hinner, klarar eller vill ta ansvar för sin Bichon Havanais längre. Det finns många anledningar till att en familj inte längre har förmåga att ha kvar sin Bichon Havanais som t.ex. dödsfall eller allergi inom familjen, flytt till utlandet eller jobbet kräver för mycket tid. Om ni kontaktar en kennel vid rätt tidpunkt kan då denna möjlighet att få adoptera eller köpa en Bichon Havanais uppenbara sig.


Allt gosigt om omplaceringshundar

Här finns massor med underbar fakta om omplaceringshundarna men också en del roligt om att ta hand om en omplaceringshund.Meny - Omplaceringshund
Till förstasidan på www.omplaceringshund.seHögst upp på sidan om att omplacera en hundLängst ned på sidan om att omplacera en hund
SverigeUtomlandsFöretagNyheter